2014-02-12

Paleo=lyckligare mage?

Hej hopp gummisnopp!

Redan onsdag, jag blir mörkrädd. Men ack vad man hinner mycket om dagarna...(eftersom man aldrig hinner ta sig tid att tänka efter va klockan är) det säger bara poff så är klockan nio och det är dax att tänka på refrängen. 12 februari, va det inte julafton nyss? Tur att det bara är 10 månader kvar till jul. ;-)

Igårkväll fick jag ett ryck när klockan va halv nio....Jag hann o bli uttråkad de få minutrarna jag låg i soffan och såg ett gott bröd på Annika Sjös blogg. Ett paleo morotsbröd. Jag har länge tänkt att jag ska börja köra paleo. Mejerifritt mestadels...Undviker även spannmål, socker och sånt som inte fanns förr i tiden. Lchf fast med bär & nötter typ. (utan mejerier då)


4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 msk psyllium husk eller fiberhusk
½ dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 tsk brödkrydda
2 dl finriven morot (ca 2 små morötter)

6 ägg
2 dl vatten

Min mage har inte varit uberglad den sista tiden. Även att jag kör någorlunda strikt LCHF och sällan unnar mig så är min mage svullen. Inte jättesvullen men man känner att något är fel.
Jag ger paleo ett försök. Även att jag älskar grädde, det får bli en grädd-rehabilitering.



När jag ser den kroppen så känner jag ändå. Fan vad klagar du om. MEN en svullen mage är inte OK. Att känna sig jäst liksom. Not funny. Men det va ännu värre förr som ni vet.






2014-02-09

Ny vecka, nya möjligheter!

Hej raringar! Så va det söndag igen...och jag känner mig sådär alldeles helig i hela kroppen.
Den känns fräsch, nöjd och tillfredsställd. Vi hade en helg utan planer och det blev en slapparhelg,
på ett effektiv sätt. Lördagen spenderade vi till en början i simhallen som vanligt, den stunden är helig.
Den ser vi alltid till att ha ledig. Malte har tagit det för vana och känner nästan alltid när det är dax igen...
Sen blev det långa härliga promenader, städning i skåp och skafferi. Semel-bak, pirogbak, lite omkoppling av el och slappa stunder i soffan. Så välbehövligt.


Idag vaknade vi pigga och muntra redan vid lite över sju, upp gick vi och började planera dagen. Vi kom fram till att vi skulle åka till Hultsfreds lekland, och vilken grej! Efter mer än 3 timmars lek va vi mer trötta än barna och vi fick dra med oss unga hem igen. Lyckat är bara förnamnet och det va inte sista gången vi var där.


I eftermiddag har det varit lugnt med lite matlagning, 2 ggr träning och dusch. Jag känner mig sådär lagom mör som man gör efter att ha kört slut på sig själv. Jag kände att jag avslutar veckan stenhårt för att ta mig an en ny vecka men ny härlig energi!

Dagens instagram-bild och bildtexten löd.
"Nu ska jag smälta maten sen väntar två efterlängtade pass. Och du...gör mig/dig en tjänst. Du som aldrig gillar en bild utan mest är nyfiken, pratar skit, filosoferar varför jag lägger ut så många bilder på mig själv/min mat/min träning. Snälla avfölj istället. Jag tänker mest på dig. Annars är jag bara hedrad om jag får ta lite av din tid om dagen till att irritera dig. :-) Puss" 

Jag kände att bam! Folk får jättegärna prata om mig hur många bilder jag lägger ut på mig själv hur tjock jag ser ut på ena och hur smal jag ser ut på den andra...hur jobbig jag är som lägger ut bilder så fort jag ska träna. Bara jätteroligt att folk tar sig tiden och engagera sig i andras liv. Ett tecken på att deras egna liv är ganska tråkiga kanske. Det här är ju ingen nyhet. Folk engagerar sig alldeles för mycket nu för tiden, man får inte bara va den man är. Älska mat och älska träning...älska att visa upp det. Älska att man älskar sig själv. Älska att stå upp för den man är.

Men det gör jag, jag är den jag är och det tänker jag inte ändra på! 

Puss på er! 

2014-02-07

Raringar!

Vilken skön dag! Jobb från 0530-1100. Riktigt skönt. Sen hem för att göra annat jobb...
Bland annat smörgåstårtor till Pennys dop.


Sen blev det de vanliga sysslorna innan man tar helg, ni vet. Städa, fixa o dona... Bakade mina goda LCHF brytbröd igår så mackfika va givet tillsammans med Wellness.



Igår hade jag typ fyra paket på affären att hämta ut. WOOOOLIGT sa jag te ma själv.
Bland annat nya fina träningskläder, kände att jag va värd det efter en månads slit. (mer lär det bli)
Nike bidde det. Im lövin it. Tar förresten en vilodag idag. En fredag och allt... Lyckats gå ner 4-5 kg och 15 cm över hela kroppen på 1 månad, och då har jag inte stressat fram det vill jag lova. Jag bara är så bra ibland.



Nu ska jag fortsätta njuta av mitt nystädade hus och nya veckoblommorna. Bortskämd är jag. Varje fredag kommer sambon hem med nya blommor. Han är bra han. Så jävla bra. Puss.


Fredag, ohlalala...

Jag vill bara passa på att önska er en riktig bra helg, ta hand om varandra o njut.

Nu väntas ett jobbpass, kort dag idag.

2014-02-05

O så va jag sådär grym igen...

....o hinner en jävla massa när jag kommer hem från jobbet.

Idag blev den en PW & pirogbakande. 50 piroger senare och nu har jag precis satt mig i soffan, kl 20.23. Jag är nöjd med kvällen helt enkelt.



Annars? Jo det är rätt lugnt. När den här veckan är över kan jag börja varva ner lite igen. Det är mycket nu, men som ni vet älskar jag ju när det är mycket som händer.




2014-02-04

Effektiv tjej, hej!

Hej på er!

Ikväll har jag varit den mest effektiva kvinna jag känner för tillfället. Iallafall i min värld, i min egna lilla värld.
Kom hem, lagade mat... Satte en deg på jäsning. Formade limpor, drog med hela familjen ut på PW, kom hem och fortsatte med mitt bakande... När sista limporna åkte in i ugnen fortsatte jag med dagens extraträning. Egentligen stod det bara PW på min to-do list men när man ändå har ångan uppe och känner att det är kul....ja då är det bara o plocka fram sitt jävlaranamma o bara köra.


 6 limpor bakade. Klarar vi oss ytterligare 1 månad. Här köps inget köpebröd, här bakas det hälsosamt och nyttigt bröd. Inte för att jag äter bröd, men mina sambos gör ;-)


Det här jävlaranammat satt inte så långt inne och ett cirkelpass gjordes i hejdundrande fart... 


Vi kör en dagens bästa...NYA STÖDSTRUMPOR! I cant live without them. 



2014-02-02

1 vecka gick ungefär såhär....

....FORT! OH MY GOD. Jag lovar varenda gång att jag ska bli bättre, haha. Se det såhär,
jag skriver när jag har nåt vettigt att förmedla ;-)

Folk tjatar "När ska Malte få ett syskon?" Han kommer inte få ett syskon på ett bra tag. Varför kan folk bara inte acceptera att man är nöjd med en. Svensson-familjen SKA bestå av minst 2 syskon. Bara för att trotsa så väntar jag och kanske är jag som sagt nöjd. Kanske kommer det ett syskon om 2 år...om 4 år.
Ja vem vet. Men nu vet ni alla det att jag inte är sugen på mer barn för tillfället. Tack för mig, hej ;-)

Nog om det. Hej på Er fisar.

En vecka gick fort, superfort. Som jag alltid säger så är det måndag fredag måndag fredag. Tur att man åtminstone hinner jobba känner jag :-) I fredags gjorde jag min sista dag i köket, och imorgon återgår jag till min servis-tjänst igen. Ombyte förnöjer och köket; det var minst sagt trevligt att få lära känna dig. Med mer kött på benen känner jag mig starkare än på länge.

För att börja prata om mina saker som ligger mig varmt om hjärtat så börjar vi med träningen... De förra ubersnygga skorna jag beställde; ni vet, ett par skor i halvåret. Jag insåg att de va alldeles för stora så det blev ett nytt köp och dessa sitter som en smäck. En färgklick i vardagen.
Det blev dessvärre bara 2 träningspass denna vecka. Då jag på onsdagen vaknade upp med en arm jag inte kunde lyfta upp högre än till axeln så insåg jag att jag nog skulle bespara kroppen träningen och fokusera på att överansträningen/eller va sjutton de va blev bättre. Idag är första dagen jag känner mig helt fri från smärta och imorgon börjar en ny träningsvecka. Upplägget blir som följer.

Måndag: Gymstick
Tisdag: PW
Onsdag: Kettlebell
Torsdag: Cirkelpass
Fredag: PW
Lördag: Kettlebell
Söndag: Promenad


Annars? Jo vi tog en liten tripp till Västervik idag på förmiddagen med hopp om att Stadium Outlet skulle ge mig en helt ny träningskläds-garderob. Men så blev det inte. Allt dom hade va skit...skit...o så lite mer skit.
Ja skit för mig alltså. Inget föll mig i smaken. En stor besvikelse. Men Malte fick äta på Sibylla, vi fick lattja i baksätet på bilen och så fick han åka lastbilen på Ica MAXI så han va helt klart nöjd.


Sibylla gick alldeles ypperligt att äta på även för en LCHF:are som mig. Be om 2 grillade korvar, lite räksallad och så rejält med vanlig grönsallad. Sen att dom ska tjata femhundraelva ggr ändå om man inte vill ha pommes eller mos det får man stå emot. Det är visst inte så vanligt som jag trodde. 

En ny raring i min samling igen. I LÖV THEM! 

Men nu hade jag nog ta mig tusan inte mer o säga ikväll. Men jag tycker jag har varit duktig ändå.
Puss på er!