Chokladmousse på maräng med jordgubbar 4 bakelser
Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl sukrin
några droppar citronsaft
Vispa äggvitorna, sukrinet och citronet till ett hårt marängskum.
Klicka ut 4-5 st marängbottnar på ett bakplåtspapper och grädda
i nedre delen av ugnen på 100 grader i ca 1 timma. Låt svalna.
Mousse:
2,5 dl grädde
2 äggulor
100gram choklad
Vispa grädden, den ska va nästintill rinnig. Tillsätt äggulorna. Smält chokladen i ett vattenbad och ha i grädden. Rör väl och låt svalna/stelna i kylskåp.
Sedan är det bara att montera ihop bakelsen hur man vill.
Det blir en succé :-)
Så himla duktig du är Lina!! Vilka goda recept du läskar med:-)
SvaraRaderaDu är verkligen grym som har gått ner såå mycket! Du har 1 kg kvar nu bara va som du vill bli av med?! Hejja dig din kämpe! Kraam Amanda Simonsson
Roligt att du skriver Amanda! Japp 1 kg kvar, så det är nära nu! :-) Tack! Grattis till bebis :-) Kraam!
SvaraRadera