Tacopaj 6 personer
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
½tsk salt
40 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivar.
Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kylskåp 30 min.
Tryck ut degen i en springform, nagga botten och grädda i 8 min.
Tacofärs:
600 gram nötfärs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk tacokrydda utan socker
1 dl vatten
2 tomater
Jalapenos
smör att steka i
salt
Höj ugnen till 255grader när pajdegen är gräddad. Finhacka löken och stek den tillsammans med färsen i smör. Blanda ner tacokrydda och vatten, låt puttra i 5 min. Smaka av med salt. Fyll sedan pajskalet med köttfärsen. Skiva tomaterna och lägg dessa tillsammans med jalapenos på färsen.
Blanda ihop 3 dl lagrad ost & 3 dl creme fraiche och bred över. Toppa med lite mer tacokrydda.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Tacokrydda: 1 msk/400 gram färs
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
2 tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1½tsk salt
2 krm cayenne peppar
Smaklig måltid! :-)
Den var hur god som helst! Gjorde den häromdagen jag med, det kommer att bli fler gånger, jag lovar!
SvaraRadera