Pang på så provade jag i eftermiddag! Gick alldeles ypperligt, så god och den måste testas!
Ger 10 bitar
Kokosmarängbotten
6 äggvitor
1+2 dl socker Jag tog 1 dl Sukrin istället
2½ dl kokos + 1 dl riven kokos
4 msk potatismjöl Jag tog endast 1 msk potatismjöl
Fyllning
4 dl vispgrädde
250 gram hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram ev frusna hallon.
Rosta 2 ½ dl kokos i en stekpanna under omrörning.
Vispa äggvitorna med 1 dl sukrin till en maräng.
I det riktiga receptet skulle man där efter tillsätta resten av sockret och vispa 2 minuter till.
Blanda rostad kokos & potatismjölet och vänd ner det i marängen.
Spritsa antingen ut marängen eller bred ut den på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Marängen ska inte bli för torr.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Marängen ska inte bli för torr.
Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Är den för fuktig kan du grädda den 5 min till.
Låt svalna. Vispa där efter grädden och bred på. Lägg på hallonen. Rulla försiktigt ihop och
skär upp vid servering till önskad storlek.
åh, tack för tipset! :) Jag blev också riktigt sugen på denna stubbe i bufé! :p
SvaraRadera