4 p
4 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
0,5 dl sukrin
1 msk lakritspulver
2 gelatinblad
1 krm vaniljpulver
0,5 dl sukrin
1 msk lakritspulver
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg i vaniljpulvret, grädden, sötning och lakritspulvret i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
Ta av från plattan. Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar. Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn.
Ta av från plattan. Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar. Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn.
Jag kokade sedan upp hallon och silade dom för att få ut saften och slippa kärnorna.
Lakritspannacotta är helt i min smak... dessvärre tycker inte övriga familjen om det. När jag är ensam hemma ska jag göra något riktigt gott med lakrits... bara till mig!
SvaraRaderaJa fy rackarns så gott. :-)
SvaraRadera