2012-05-13

Mazarinkaka!

Mazarinrutor med chokladglasyr 

125 gram smält smör
4 ägg 
3 msk sukrin 
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
½dl kokosnötsmjöl
0,25 dl pofiber
4-6 malda bittermandlar 
2 tsk bakpulver

Chokladglasyr:
50 gram 70%choklad
1 dl grädde
2 msk sukrin

Vispa ägg och suktin fluffigt. Tillsätt det smält smöret och grädden, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt. Rör om så det blir en jämn smet. 
Grädda i långpanna 15*25 cm på 175grader i ca 25 min. Låt svalna. 

Smält chokladen & grädden till glasyren, blanda väl. Ställ kallt och ner den stelnat lagom bred den på den kalla kakan och förvara svalt. Ät den kall. 

Njut, denna kaka är redan en favorit. Lchf is da shit! :-) 

4 kommentarer:

  1. Det var dom också vill ja lova :-) kram

    SvaraRadera
  2. Dom var smarriga ..kram mam

    SvaraRadera
  3. Åh jag som älskar mazariner. Men skulle förmodligen äta upp allihop så kanske lika bra jag inte gör dom. //Erika

    SvaraRadera