Idag vankades det köttfärspaj till lunch! Och vilken hit det blev!
Hade Åses pajdeg som grund. Och vilken hit, jisses, Smakar som vilken "äkta" pajdeg som hellst. Helt suverän!
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
Fyllningen bestod av köttfärs som var kryddat med, spiskummin-cayenne-vitlök-paprika-chilipulver-salt&peppar. Varför köpa tacokrydda när man kan göra egen?
Sen fyllning nr.2 bestod av 2dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, 1 urkärnad tärnad tomat & 1 röd paprika, salt & peppar. Gratinerade med ost på 225 grader i ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar