2013-08-15

LCHF-köttfärspaj med "äkta" pajdeg.


Idag vankades det köttfärspaj till lunch! Och vilken hit det blev! 
Hade Åses pajdeg som grund. Och vilken hit, jisses, Smakar som vilken "äkta" pajdeg som hellst. Helt suverän! 

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.

Fyllningen bestod av köttfärs som var kryddat med, spiskummin-cayenne-vitlök-paprika-chilipulver-salt&peppar. Varför köpa tacokrydda när man kan göra egen?

Sen fyllning nr.2 bestod av 2dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, 1 urkärnad tärnad tomat & 1 röd paprika, salt & peppar. Gratinerade med ost på 225 grader i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar