2013-09-16

HEEEJ raringar!

Åh hej på Er! :-) Hur mår ni?
Jag har nu insett att jag inte bloggat på 17(!) dagar. Helt sjukt men ack va skönt det har varit. Det har hänt mycket med mig på den sista tiden, det händer mycket hela tiden tycker jag.
Jag behövde ta den tiden med att jobba med mig själv, ta tag i vissa känslor och komma fram till hur jag ska hantera vissa situationer. Jag är en person som lätt tar på mig för mycket, känner för mycket och går till slut rakt in i mig själv och vet varken ut eller in. Jag varnar Er, det kan bli ett långt inlägg. Det finns mycket att berätta. Mycket som ska ut. Vart börjar vi?

Jobbet. Jo jag jobbar som aldrig förr, och jag älskart. Kockyrket fick jag lägga åt sidan och gå tillbaka till min kära frukost-tjänst. Jag trivs lika bra på båda ställena men känner att jag brinner mer för köksdelen, det är liksom min cup of tea. Planera och va kreativ. Jag älskar ordning och reda. Det vet ni nog.


Jag har även ett nytt kall, Kläder. Det är ni ju inte super förvånade över misstänker jag. Jag älskar kläder. Jag har nu fått möjligheten att ge mig in lite mer i matchen. Mitt andra kall i livet, Mode.
I lördags hade jag visning här hemma, det är alltså Capri Collection jag pratar om. Så mycket fint till bra priser. Lördagens shopping stannade visst på 6500:-. Ja ni förstår, så mycket fint fanns det.
Igår va det visning i Frödinge. Är det nån som känner för att ha en visning. Hör av Er, jag är flexibel med tider så länge kläderna är "lediga" och kommer gärna och visar upp kollektionen. Det innebär att jag även har med mig alla storlekar och det gör det lite roligare att kunna prova kläderna på plats.


Annars? Jo, Malte är inne i en mys-period. Det innebär att det blir mycket mys. Jag klagar inte. Hoppas att trotsen väntar nåt år till, eller två. Gos-unge! 

Vad gäller mat och vikt? Ja, jag har inte hittat balansen med LCHF & 5:2 metoden än. Jag kan samtidigt känna ät när du är hungrig och rimliga mängder. Jag tycker inte om att äta nåt jag inte vill och lägga mig hungrig. Det kan lätt bli så när man går på 5:2 metoden. Jag diggar inte att äta en torr fiskbit alt. kyckling och bara en massa grönsaker. Det funkar heller inte när jag jobbar frukost. Min kropp behöver så mycket mer mat när jag går upp tidigt och dagen blir längre. Jag jobbar fortfarande på att hitta den balansen men jag gräver inte ner mig om jag märker att det inte funkar på mig. Allt är vi olika. 

Om jag har kommit långt med mig själv? OM jag har. Äntligen säger jag bara. Jag har alltid varit en person som tagit på mig för mycket. Brytt mig för mycket, tänkt för mycket-på allt- förutom på mig själv. Slutat fokusera och lägga energi på människor som inte ger mig något. Jag har alltid velat vara alla till lags. Det har jag jobbat med. Jag har helt enkelt slutat lägga fokus på saker som inte ger mig någonting. Slutat tänka "Varför gör hen så?" "Varför, varför o varför?" 
Jag lägger hädanefter energi och tid på saker & personer som får mig att må bra. Jag behöver inte va alla till lags, jag får säga nej. Nej har varit lite tabu i mitt liv tidigare. Låter kanske mesigt men ni ska veta vilket stort steg det är. Jag har slutat krusa. Jag är bara jag. 

1 kommentar:

  1. Många bra tankar och ord, heja dej ,,kramis mam

    SvaraRadera