2013-01-28

Fröknäcke

ÄNTLIGEN har jag fått till ett supergott och krispigt fröknäcke.


1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
½ dl kokosfett
2½ dl kokande Vatten
1 tsk havssalt
lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar