2013-03-04

LCHF-Lasagne

Gjorde ytterligare ett recept ur Åses bok! Lasagne, helt magnifikt god!


4 portioner
Lasagneplattor:
4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 grader
Bolognese:
500 nötfärs
100 g champinjoner
1 burk krossade tomater (400-500 gr)
1 dl tomatpuré
4 st klyftor vitlök
1 msk oxfond
Smör
Salt
Svartpeppar
Ost att ha ovanpå lasagnen: 100 g prästost att riva
Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta. Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken och stek i lite smör. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Ostsåsen:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 g gräddost
salt, svartpeppar.
Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar och ev lite muskot. 
Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på bolognesen, sedan ostsås och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten!
Grädda i ca 20 minuter eller tills osten fått färg. 

1 kommentar: