2013-04-19

Hallon & kokos stubbe!

Tror att alla som fick buffé tidningen dreglade över första sidan där den ljuvliga Hallon & kokos stubben va så fint....Det gjorde jag iallafall. Slog upp receptet och undrade genast om den gick att göra sockerfri? 

Pang på så provade jag i eftermiddag! Gick alldeles ypperligt, så god och den måste testas! 

Ger 10 bitar 

Kokosmarängbotten 

6 äggvitor
1+2 dl socker   Jag tog 1 dl Sukrin istället
2½ dl kokos + 1 dl riven kokos
4 msk potatismjöl  Jag tog endast 1 msk potatismjöl

Fyllning

4 dl vispgrädde
250 gram hallon 

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram ev frusna hallon. 
Rosta 2 ½ dl kokos i en stekpanna under omrörning.
Vispa äggvitorna med 1 dl sukrin till en maräng. 
I det riktiga receptet skulle man där efter tillsätta resten av sockret och vispa 2 minuter till. 
Blanda rostad kokos & potatismjölet och vänd ner det i marängen. 

Spritsa antingen ut marängen eller bred ut den på en bakplåtspappersklädd plåt.
Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Marängen ska inte bli för torr. 

Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Är den för fuktig kan du grädda den 5 min till. 
Låt svalna. Vispa där efter grädden och bred på. Lägg på hallonen. Rulla försiktigt ihop och
skär upp vid servering till önskad storlek. 

1 kommentar:

  1. åh, tack för tipset! :) Jag blev också riktigt sugen på denna stubbe i bufé! :p

    SvaraRadera