2013-04-21

Lakritspannacotta-LCHF

Va några som ville ha receptet på lakritspannacottan! Den finns på bloggen sedan tidigare men här får ni det igen :-)


4 p
4 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
0,5 dl sukrin
1 msk lakritspulver
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg i vaniljpulvret, grädden, sötning och lakritspulvret i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter.
Ta av från plattan. Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar.
 Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn.
Jag kokade sedan upp hallon och silade dom för att få ut saften och slippa kärnorna. 


2 kommentarer:

  1. Lakritspannacotta är helt i min smak... dessvärre tycker inte övriga familjen om det. När jag är ensam hemma ska jag göra något riktigt gott med lakrits... bara till mig!

    SvaraRadera